Gelukkig hebben we de foto's nog...
27/08/2021

Dit jaar zijn we een paar dagen naar Frankrijk geweest. Lille, ook wel Rijsel genoemd. Net over de grens van België. Het was heerlijk even er tussen uit. Het is al weer een tijd geleden dat ik over de grens ben geweest.

Nederland is erg mooi maar vind het toch weer heel fijn om in een hele andere omgeving te zijn waar ze een andere taal spreken.

Lille. Prachtige stad! En zo schoon. Wat een verademing na alle zwerfafval hier in Gouda. Heerlijk mij niet te hoeven storen. En de rust. Mensen praten zacht met elkaar. Heel prettig.

Natuurlijk had ik mijn camera mee. Ik neem je graag mee in beeld...
---------------------------------------------------------------------------------
Artbox Shot 20
20/08/2021

Zo blij! Ik heb m'n artbox mogen voelen en zien en hij is nog zoveel mooier in het echt! Verlegen word ik ervan. En blij.

Woensdag had ik een afspraak met de makers. Ludovic en Cécile van Staam up en Shot 20. Genietend van heerlijk eten op een knusse binnenplaats in het oude centrum van Lille. We hebben wat te vieren. We toasten! Santé!

Elkaar in het echt ontmoeten is zo veel leuker dan videobellen. Al was dat ook al leuk. Hele fijne mensen Ludovic en Cécille. Tof om ze te ontmoeten!

De artbox is nu alleen nog in Frankrijk te koop. Lille klinkt ver weg, maar het is maar 2,5 uur rijden van Gouda. ;-)


---------------------------------------------------------------------------------
Champagne! Raamkat NO.50---------------------------------------------------------------------------------
Fotofestival Schiedam. Ik mag weer. Yes!
05/07/2021


Voor de tweede keer op rij ben ik uitgekozen om op Fotofestival Schiedam te mogen hangen.

Dit jaar heeft het een heel passend thema. Het past goed bij mijn fotografie, doel en passie. Laten zien hoe mooi de natuur is. Natuur in de zin van dieren en landschap, maar ook de natuur van de mens. Zien wie jij bent. Soms is dat best spannend voor mensen.. Gezien worden.

Dat geldt voor mij ook. Ik ben iemand die niet graag in de spotlight staan. Maar ik laat wel graag zien hoe mooi de kleine dingen zijn.

Our planet, our Future!

Naast de fotografen van de open call, met als winnares: Judith van Mil, is er een hele mooie verzameling van natuur fotografie en worden de 50 beste foto's van National Geographic tentoongesteld. Dat wordt genieten!
Mijn inzending is in Gouda gemaakt. Welke dat is, houd ik nog even als verrassing tot de opening van het festival.

Opening donderdag 29 juli

---------------------------------------------------------------------------------
Ik mis...
29/05/2021
... de muziek. Live muziek. Spontaan een dansje maken op straat. Ik kan er zo van genieten! Deze foto heb ik gemaakt een paar zomers geleden in Portugal.  Ik vind het heerlijk om te reizen.

Het ticket naar Porto ligt ondertussen onder een laag stof te wachten. Hoe langer het duurt des te leuker is het om daar te zijn dadelijk.

Ik hou van vliegen maar het is ook heel dubbel. Vliegen is zo'n grote belasting voor het milieu. Ik hoop dat ze de trein zo gaan verbeteren in Europa dat je overal makkelijk heen kan. Lijkt mij heerlijk door Europa te zoeven over de rails. Dat het landschap steeds verandert. Bak thee en een puzzelboekje erbij. Net als onze treinreis door Portugal toen, van Porto naar Guarda en van Guarda naar Lissabon.

Nog even geduld...!
---------------------------------------------------------------------------------
Er zit een gat in de lucht
20/04/2021
Ik ben erin gesprongen. Ik heb iets moois te vieren. Al het harde werken begint zijn vruchten af te werpen. De geplante zaadjes van afgelopen jaren komen uit.

Normaal fotografeer ik voor de gemeente mensen die documenten ondertekenen. Nu mocht ik zelf. Een contract en wat voor een.

Ik ga over de grens. Europa ik kom eraan! Helaas kan ik nog niet naar Lille met de grenzen dicht. Dus heb ik het contract thuis getekend. Zodra het kan ga ik Ludovic en Cécile ontmoeten van "Shot 20" Ik kijk uit naar onze samenwerking!

Binnenkort meer hier over. Ik kan je al één ding vertellen. Het wordt heel erg tof!

 -  Shot20 -  Ik heb er zin in!


---------------------------------------------------------------------------------
Ik ben fotograaf
09/04/2021
Ik ben fotograaf. Ja duh hoor ik je al denken. Vele beseffen niet dat er meer bij komt kijken dan alleen een foto maken. Ik ben ook een planner. En een administratief medewerker, kunstenaar, boekhouder, stylist, communicatie, beeldbewerker, webdesigner, tekstschrijver,  etc. Alles wat komt kijken bij een fotograaf.

Sinds kort heb ik er een nieuwe bij. Bezorger. Deze weken bezorg ik de posters die ik samen met Mara, Margriet en Renate heb gemaakt bij de mensen thuis of op hun werk. Ik geniet ervan om de mensen weer te zien die ik heb gefotografeerd voor de corona campagne  'Geef elkaar de ruimte".

Werken met mensen als fotograaf is verbindend. Ik kijk naar de mensen hoe ze zijn en probeer ze zo natuur getrouw op de foto te zetten.

                         Geef elkaar de ruimte > album
---------------------------------------------------------------------------------
Klimaat alarm - Gouda
14/03/2021

No Planet B..!

---------------------------------------------------------------------------------

Wijdstraat - Gouda

Tijdsbeeld
29/01/2021
Gelukkig schrijf ik deze week mijn blog nog in gezondheid. Even af kloppen want ik hou het graag zo.
Wat normaal alleen in Amerika of in de film gebeurd verwacht je gewoon niet in je eigen land. Bizarre beelden waar criminelen helemaal los gaan, plunderingen.  Ook in Gouda vind een klein groepje mensen het nodig om andermans leven zuur te maken. Door auto's in de fik te steken. In de Wijdstraat zijn de ramen voor de veiligheid dichtgespijkerd. Het is een bizarre tijd. Gelukkig gebeuren er ook mooie dingen. Zoals in den Bosch waar mensen de winkeliers gaan helpen met opruimen en mensen die geld inzamelen om gedupeerden te helpen.

Hopen dat het vannacht rustig blijft.

Of ik al Corona moe ben? Ja! Ik wil weer mijn vrienden knuffelen! Nog even volhouden...
---------------------------------------------------------------------------------

Karnemelksloot - Gouda

Ommetje

16/01/2021

Lockdown in januari.. mm. Ik ben echt een warmte mens en mis dat de deur en ramen lekker open kunnen staan. Ik mis vooral dat ik buiten ben. Ik kan heel goed tegen warmte. Kou ben ik niet zo van. Alleen als het vriest dat het kraakt met een zonnetje, dat vind ik wel fijn. Ik kwam de laatste tijd alleen buiten voor werk en een boodschap. Niet echt ontspannen.

Tja zoals je misschien al een beetje verwacht kwam ik vast te zitten. Tot een collega bij de gemeente Gouda met een lumineus idee kwam. Een app. Ik noem het de schop onder mijn kont app. Je kan hem vinden in de app store onder de naam "ommetje" Een app van de Hersenstichting en mede mogelijk gemaakt door Erik Schreuder. En of het helpt. Ik begon echt wel een beetje wattig te worden in m'n bovenkamer.
Ik hoor je denken... Wat heeft dat met Raam katten van Gouda te maken? Nou, tijdens mijn ommetjes neem ik natuurlijk mijn camera mee.


---------------------------------------------------------------------------------

Skopje - Macedonië

Oud en nieuw

28/12/2020


Het einde van het jaar is in zicht. December voelt naast de festiviteiten ook dat het een tijd is om terug te kijken naar wat het jaar heeft gebracht.  Het was een jaar als geen ander. Corona natuurlijk. Maar ook van de stilte en frisse lucht. Foto festival Schiedam waar ik een stukje Gouda mocht laten zien.
Ik heb vakantie, rust. Ik ben alles qua foto's op aan het ruimen en op mijn externe schijf aan het zetten. Het nieuwe jaar beginnnen met een opgeschoonde werk schijf.
Terwijl wij achterom kijken kijkt de leeuw met een regenboog van hoop naar het nieuwe jaar. Deze foto heb ik vorig jaar gemaakt in Skopje. Op het plein met de mega grote fonteinen. Monument van Philip II of Macedonië "Warrior". De vader van Alexander de Grote.
Ik hoop dat we het komende jaar weer met de auto op stap kunnen. Al vond ik het ook genieten in Nederland. Borrel ik helemaal van nieuwe plannen en van foto series die ik aan het maken ben uit te breiden.

Voor iedereen een heel fijn en gezond nieuwjaar! Ook voor de natuur en onze moeder aarde.
---------------------------------------------------------------------------------

Westhaven - Gouda

Gekleurde week

10/12/2020


De laatste weken voor de kerstvakantie zijn de drukste van het jaar. Ondanks corona is het nog mega druk. Wel heel erg leuk druk. Het is altijd wel uitkijken dat ik niet als voorgaande jaren omval in mijn kerstvakantie. Het is al weer even geleden daarom dat ik een foto blog geschreven heb. Al had ik er tientallen kunnen maken qua foto's ;-)
Deze week was genieten. Ik vind mijn werk tof. En ben ook bezig met iets nieuws. Een kunstzinnig project. Volgende week meer daar over.

Vandaag was ik op pad met Thierry van Vugt. Wethouder van cultuur. Het was genieten! Atelier kunst en kleur op de westhaven 23 (Gouda) Echt de moeite waard om eens binnen te stappen! Mensen met hart en passie voor wat ze doen. Mooie ideeën voor het feest jaar 750 jaar Gouda. Ik zou zeggen ga eens langs. zij kunnen het zo mooi zelf vertellen. in geur en kleur.

---------------------------------------------------------------------------------

Alma Tadema: streetart Leeuwarden

Nieuw project

18 -10-2020

Het wordt weer binnen zitten 's avond en in de weekenden. Zoveel mogelijk thuis werken. Gelukkig was ik alweer thuis van een heerlijke kleine week naar Leeuwarden. Dat zou nu wel heel anders geweest zijn. Samen met vriendin Mascha heb ik genoten van Musea en de kunst. We konden nog net genieten van een biertje in de kroegen en zijn heerlijk uit eten geweest.  Wat een fijne stad!

De streetart in Leeuwarden is prachtig! Ik kijk er altijd vol verwondering naar. Hoe krijgen ze het voor elkaar zulke grote mooie werken te maken. Al een paar jaar ben ik in stilte bezig met streetart te fotograferen in combinatie met mijn straat fotografie.

 Nu is het zover. Ik laat hem vrij. Los op het wereldwijde internet....---------------------------------------------------------------------------------
Passie voor groen 

Voor de gemeente gouda ben ik op pad geweest om groene tuinen op de foto te zetten. Heel erg leuk om te doen. Ik geniet van groene tuinen en van de mensen die ik ontmoet. Het kan zeker wel. Ik zie om mij heen zoveel dicht betegelde tuinen. Om verdrietig van te worden.

---------------------------------------------------------------------------------
Droominee

20-09-2020

Gouda is een heel mooi ontmoetingscentrum rijker. Van Noord, gevestigd in de oude bibliotheek van Bloemendaal. Het is prachtig geworden. Wat een aanwinst! Woensdag mocht ik bij de opening zijn als fotograaf voor de Gemeente Gouda.  Helaas door de corona klein gevierd, maar dat mocht de pret niet drukken. De Droominee was er ook. Heb je wel eens van hem gehoord? Een Woordkunstenaar met een grote W. Echt geweldig! Ik ben fan. Prachtige woorden met begeleidende beat ... Nieuwsgierig? Het staat op zijn Facebook.

---------------------------------------------------------------------------------
Astrid Eyemind - Fotofestival Schiedam

 04-09-2020

Gisteravond was het zover. De opening van Fotofestival Schiedam. Extra speciaal omdat ik ben uitgekozen om er te mogen hangen. Het was genieten om alle mooie foto's te bekijken met een heerlijk welkoms drankje, een mix van wodka, limoen en gember in plaats van de gewone bubbels. En, niet geheel onbelangrijk, in goed gezelschap. Zo fijn om deze avond met mijn maatje Martijn mee te maken, mijn partner in crime achter de schermen. Heerlijk!
Mijn foto hangt er mooi bij. Bijzonder is, dat mijn achternaam is veranderd in Eyemind. Ik ga in gesprek met de directeur van het festival.. Een aardige man met humor. Hij zei dat is je nieuwe artiesten naam. Zo maken ze ook geen fout meer met je achternaam. Ik kan zeker aan het idee wennen. Ik vind het een eer om tussen al die mooie foto's te mogen hangen. Echt prachtige foto's. Heel het festival is Tof! Zeker een aanrader om langs te gaan.


Om het te vieren geef ik korting op mijn fotoboek "Between old and new". In plaats van €45 de hele maand september 2020 voor €39,95. Wil je het boek eerst zien en voelen? Dat kan natuurlijk ook. Dan spreken we ergens in Gouda wat af.Foto: Martijn Stevens
---------------------------------------------------------------------------------
Fotofestival Schiedam - 24/08/2020

Er ligt een kaart op mijn mat, eentje uit Frankrijk. Een vakantie kaart. Net thuis aangekomen, ga ik naar binnen met de kaart in mijn hand bedenkend van wie die dan zou kunnen zijn. Ik ken niemand die op vakantie is die een kaart zou kunnen sturen. Binnengekomen plof ik op de bank en draai de kaart om. Niets vermoedend lees ik de kaart...

Beste Astrid, Ik stuur je deze kaart vanuit Frankrijk om je te feliciteren dat je bent geselecteerd voor het fotofestival Schiedam. Ik wens je succes voor de toekomst!
Ludovic Simon Ceo of Staamup.

Wow, is het echt? Ik had na inschrijving een bericht gekregen dat ik niet gekozen was... Ik ga naar de facebooksite van Staamup. Een bedrijf dat kunstenaars en galeries samen brengt. En ja, het is waar. De afwijzing was een bug in het systeem geweest.  Ik vind het zo tof dat ik een handgeschreven kaart krijg. Echt style! Die ga ik in een lijstje ophangen.

3 september is het zover. De opening van het festival. Naast grote fotografen hang ik met 24 anderen, gekozen uit de vele inzendingen van over heel de wereld. Bizar! en heel tof. Ik ga vol op genieten. Af en toe nog even in m'n velletje knijpen of het waar is :-)
---------------------------------------------------------------------------------
Mobile home - 23-07-2020

Vorig jaar zomer, alweer een jaar geleden. Was ik terug in Macedonië. Nu samen met mijn maatje Martijn. Ik wilde het land dat een speciaal plekje in mijn hart heeft heel graag aan hem laten zien, proeven en ruiken. We hebben samen een rondreis gemaakt. Eén die ik al vijf jaar in het vat had zitten. Nu was het zover.

Drie weken lang trokken wij rond. Met als start het stadsleven van Skopje, de hoofdstad van Noord Macedonië. Door naar de Matka Canyon. Een prachtig natuur gebied met zoveel mooie insecten en natuur. Na 5 dagen genoten te hebben van de rust met de auto dwars door het land naar het zuiden. Een prachtige reis door Mavrovo met tussenstop Bitola , de oude hoofdstad door naar Ohrid.
De ontmoeting met vriend en  tourguide George van George Excursies. Het is een aanrader om met hem op pad te gaan. Locals laten de mooiste plekken zien die je met de grote Nederlandse reisbureaus niet te zien krijgt.
Wat mij altijd raakt zijn de dieren en mensen die thuisloos zijn. En die zijn er veel in Macedonië. Ik neem altijd eten mee als ik op pad ga.

---------------------------------------------------------------------------------
Muis - 16-06-2020

Ik ben niet de enigste die gek is op een groene tuin.  Onze lieve poes Muis vind het geweldig! Zo geweldig dat ze voortaan na acht uur 's avond binnen moet blijven tot de volgende ochtend. Kikkers, hommels, libelles... Ze is gek op alles wat beweegt en dan verandert de knuffelkat in een martelaar. Deze week al drie muizen moeten redden. Ik had haar mug moeten noemen. Dan zou ze misschien wel heel de dag achter de muggen aan gaan... Maar ja. Het is de aard van het beestje. De muizenvanger van Gouda.
---------------------------------------------------------------------------------
Ik mis jullie...! - 15/05/2020
Schouwburg kat Teigetje's werk als hulpportier van de Goudse schouwburg ligt stil nu deze gesloten is wegens de corona maatregelen. Zo vertelde hij mij gisteren tijdens zijn interview.  "Ik mis jullie knuffels. Tis zoooo saai!" Teigetje geeuwt en gaat zich maar weer eens wassen. "Ik zal er op mijn best uitzien voor de opening. Ik tel de dagen af..."

Tot 1 juli!
                 Teigetje
---------------------------------------------------------------------------------
Jozef paviljoen - 14/05/2020

Ik denk dat deze tijd wel het moeilijkste is voor de oudere mensen. Hun wereld  is al een stuk kleiner. En nu ook geen bezoek kunnen ontvangen. Geen kapster, pedicure of andere dingen om naar uit te kijken.

Vandaag was het even extra genieten! Niet alleen voor de bewoners van het Jozef paviljoen, maar ook voor de toevallige voorbijganger. Karin Bloemen in een prachtige jurk zong ze toe om ze een hart onder de riem te steken.

Ben jij ook benieuwd hoe het er nu van binnen uitziet?

---------------------------------------------------------------------------------
I Wonder... - 06/05/2020

I wonder... Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik bij een hek naar een plein stond te kijken. Naast mij zag ik twee zwarte voetjes op het hek balanceren. Ik keek omhoog, het was een jongetje. Hij zag eruit of hij dat jaar nog geen douche had gezien. Een jaar of 7. Hij was samen met een vriendje.

Ik vroeg of hij honger had. Hij verstond mij niet. Ik maakte het gebaar of hij wilde eten. Hij knikte duidelijk ja. Als we op reis zijn in landen waar ze het niet zo breed hebben nemen we altijd het overgebleven eten mee uit het restaurant.

Dit keer rauwkost salade en twee stukken pizza. Ik gaf het tasje aan hem. Wijzend naar hem en zijn vriendje dat hij het wel moest delen. Hij maakte een van de foliepakketjes open. Hij rook aan de komkommerstukjes en andere groente net of hij het nog nooit gegeten had. Hij was zo blij!


I wonder.. Hoe het met de straat kinderen is, die ik afgelopen zomer in Skopje heb ontmoet. Nu het ook in Macedonië stil op straat is.

---------------------------------------------------------------------------------
Kanjers! - 30/04/2020

Onderweg naar Gouwe park om foto's te maken voor het jaarverslag van het bedrijventerrein Gouwe park heb ik nog even snel een kiekje van het Groene Hart Ziekenhuis gemaakt. Toen kwam ik deze kanjers tegen. Ik heb mijn stoute schoenen aan getrokken en gevraagd of ze op de foto willen.

Ze doen het toch maar. En met een big smile. Zieke mensen vervoeren. Levens redden. Tof ze te ontmoeten!

(Groepsfoto binnenkort op de social media van gemeente Gouda)
---------------------------------------------------------------------------------
Lintjes  - 14/04/2020

Wat een leuke dag! Vandaag hoorden 13 Gouwenaars dat zij Koninklijk zijn onderscheiden. Vanwege het coronavirus was er geen feestelijke bijeenkomst, maar belde burgemeester.

Ik mocht samen met Ton van de gemeente en cameraman Stephan van Rijn op pad met bloemen, taarten en oorkondes. Wat een feest om de mensen te verrassen. Ik heb er van genoten!

Foto: De heer M. Oosterom, Lid in de Orde van Oranje Nassau aan de telefoon met burgemeester Pieter Verhoeve.

---------------------------------------------------------------------------------
Vakantie - 22/04/2020

Deze week zou ik met vriendin Mascha een week cultuur snuiven in Porto. We keken er onwijs naar uit. In plaats daarvan werk ik gewoon door zodat we later in het jaar hoop ik alsnog kunnen gaan.

Gelukkig heb ik nog een berg reisfoto’s die liggen te wachten om gezien te worden. Heerlijk om alles te ordenen en te bewerken. Eindelijk heb ik er tijd en ruimte voor. Ik zal regelmatig een update op deze site zetten. Het is tijd dat ze vanuit de computer de wereld in gaan.
Ondertussen ben ik heerlijk in de tuin bezig. Tegels eruit, groen erin. Zaaien en genieten van de natuur.


Het is belangrijk dat wij weer dichter bij de natuur komen. Naar de natuur luisteren en de natuur in onszelf terug vinden om gezond te worden en te blijven. Deze tijd laat als geen ander zien dat wij als mens anders met moeder natuur om moeten gaan. Niet alleen nemen maar ook teruggeven. Permacultuur is de toekomst.

Er is een man waar ik erg fan van ben. Die als geen ander weet hoe de natuur werkt. Hij ziet en voelt de natuur. Hij heeft de oplossing voor de natuur, maar ook voor ons mens. Zonder pesticide en plaagbeestjes die op hol slaan. Zijn naam is Geoff Lawton. Hij kan zelfs moestuinen creëren, zelfs in de ultra droge landen. Het mooie is, hij wil het aan iedereen leren. Iedereen die internet heeft kan zijn lessen volgen. Man naar mijn hart.Foto: Vakantie Tjechie 2018
---------------------------------------------------------------------------------
Het is stil op straat - 13/04/2020

Een van mijn foto opdrachten van de gemeente Gouda deze week is het vastleggen van wat er goed gaat in deze tijd van het corona virus. Op stap met camera geniet ik van de rust. En ik niet alleen. De dieren genieten ook. Er zijn wel degelijk ook mooie kanten aan deze tijd. Wat een rust. Heerlijk!---------------------------------------------------------------------------------
We staan in het AD - 31-03-2020

Samen hebben we de instagram 'raamkatten van Gouda". Samen met Julie Middelkoop op de foto. Dank je Pim mul voor deze leuke foto!


Foto: Pim Mul
---------------------------------------------------------------------------------
Stip op de horizon - Museum Gouda - 28/03/2020


- Ik sta op het punt in mijn leven van stilte en bezinning. Het is tijd om dichter bij mijzelf te komen en naar de natuur te luisteren. Te verbinden en te verlangen naar de mensen die ik  lief heb. Het nu spiegelt mij. -

Wat tof dat Museum Gouda de creativiteit prikkelt. Als iedereen weer vrij is om te gaan en staan waar ze willen komt er een tentoonstelling. Met elkaar een kunstwerk maken en daarmee letterlijk en figuurlijk onze stip op de horizon zetten in deze unieke tijd. Wil je ook meedoen?

---------------------------------------------------------------------------------
Raamkatten van Gouda - 25-03-2020

Een idee waar ik al een langere tijd mee loop is uit gekomen: - Window cats -

Julie, lieve vriendin van VUIGmakers was op bezoek en onze idieën kwamen overeen. Sindsdien doen we samen raamkatten van Gouda. Zooo leuk om te doen!


>  Raamkatten van GoudaBack to Top