Astrid den Haan (1974), free spirit en autodidact fotograaf.
Mijn fascinatie is het laten zien van de verborgen mooie kant, schoonheid van ogenschijnlijk minder voor de hand liggende onderwerpen, het onvolmaakte, imperfectie.

In mijn laatste expositie en gelijknamige boek “ Between old and new” nam ik de kijker mee in een beeldend verhaal over een historisch gebouw, waar decennialang geboorten en overlijden naast elkaar bestonden: het voormalige Sint Jozef ziekenhuis en weeshuis (tijdens de WO1) in Gouda. Het gebouw kwam leeg te staan, raakte in verval en de natuur nam het langzaamaan over. Dit resulteerde in een rauwe urbex serie.

Naast mijn werk als fotograaf voor de gemeente Gouda, maak ik volop vrij werk. Dit is een combinatie van straatfotografie en macrofotografie. Mijn werk zou ik omschrijven als rauw, puur, observerend en eerlijk.

In mijn nieuwe expositie “Duiven van de Wereld”, deel ik mijn liefde voor dit ‘plaagbeestje’ met je. Hiermee bedoel ik dieren die minder of niet geliefd zijn, in dit geval duiven. Ik neem je mee in een beeldende reis over de grens en nodig je uit om de schoonheid van dit grijze vliegende dier te zien.”
Natuur fascineert mij. De natuur in de dieren en landschappen, maar ook de menselijke natuur. In ons binnenste. Met het laten zien van de schoonheid van de imperfectie en het verval, wil ik inspireren om dichter bij de, jou natuur te komen.
Nr.200 Wandelend door de straten van Gouda
Voor werk of gewoon om even een frisse neus te halen en mijn benen te strekken - kom ik regelmatig pluizenbolletjes tegen in de Goudse raamkozijnen...
Nr.89 Mijn plek in Gouda
De heemtuin in het Goudse hout. Het gedeelte waar de natuur weer zichzelf mag zijn. Een deel van mag zijn. Een deel van het Goudse hout laten ze weer worden zoals Gouda vroeger was… Meer lezen? 
Voelen!
De knokker voor het kleine

Een oplichtend magenta hart van wat een bloem lijkt te zijn. Ik stel mij scherp op het achterwerk van een groene bladluis, links op de bloem. ”

Is dit de beschrijving van een aantrekkelijk…

Back to Top