Eyemindpictures.nl

eyemindpictures.nl
Home     About     Portfolio     Expo     Contact     ©
eyemindpictures.nl
info
galerie
jozef
contact
disclamer

 

 

Foto: co-productie - Celecte Veurmman &  Astrid den Haan

Astrid den Haan (1974) is als hobbyist in de fotowereld begonnen. Nog in het analoge tijdperk maakte ze voor haar plezier concert- en natuurfoto's.  Met haar eerste solo expo in Gouda studio’s liet ze een selectie zien van haar concert fotografie en haar reizen naar Macedonië en Albanië. Nu werkt ze als fotograaf  voor de gemeente Gouda waarbij haar unieke blik  goed van pas komt.

 

Naast haar werk is ze bezig met een nieuwe expo. “Between old and new”. Een hele nieuwe richting.  Bij toeval ging haar vriend antikraak in een oud ziekenhuis wonen. Wachtend op de nieuwe toekomst was het Jozef ziekenhuis een avontuur. De geschiedenis die zich daar afspeelde in de nu verlaten gangen en ruimtes, maakte haar nieuwsgierig. De vele mensen die daar een bezoek brachten, voor een lang of kort verblijf, of alle mensen die aar geboren zijn. Zelf heeft ze daar ook de nodige geschiedenis.

 

In de weekenden die ze daar heeft door gebracht is ze vaak op pad gegaan met de camera. Op jacht naar mooie plaatjes. Uit het twee jarig avontuur is er nu een expositie geboren met een boek. “Ik vind het erg leuk om het ziekenhuis zo van verschillende kanten mee te maken. Om de verhalen van mensen te horen als ze mijn foto’s zien. Het verbindt.”

 

Haar echte passie gaat uit naar de natuur. Bijvoorbeeld door het publiek op een andere manier laten kijken naar insecten. Hoe mooi ze zijn. De vermeende plaagbeestjes uit te vergroten tot ware aliens. Of foto's maken van de minst geliefde vogels, zoals duiven, meeuwen en kauwen. Naast natuur heeft ze een grote passie voor reizen. Met de foto's van straatbeelden en mensen laat ze door haar ogen zien wat haar inspireert.   

                                                                                            The seconds of her life.