Boek
Between
old
and new
privacyverklaring
Eyemindpictures.nl
Astrid den Haan - Photography
eyemindpictures.nl

 

info
galerie
expojozef
contact
disclamer
E-mailadres: astriddenhaan@gmail.com
boek


Expo


Between old and new

 

2014-2018

Jozef ziekenhuis wachtend op een nieuwe toekomst.

Wie heeft er geen herinneringen aan het Jozef. Ik ben op mijn 15 de geopereerd aan mn gebroken neus. Ik weet het nog goed dat ik in de lift stond en bijna flauwviel... Ik ken een hoop mensen die er geboren zijn. De laatste 2 jaar woonde mijn vriend als anti kraak met 24 bewoners in het Jozef ziekenhuis. Ik als weekend bewoner heb genoten van die tijd. Ik hou er van om op onderzoek te gaan en hou van geschiedenis. Samen met mijn camera ben ik op pad gegaan in een uitgestorven ziekenhuis waar het vroeger een drukte van belang was. Al die mensen die over de gangen liepen, zoekend naar de polikliniek waar ze een doktersafspraak hadden.

 

Het is heel raar, zeker als je voor de eerste keer door een verlaten ziekenhuis loopt met de sporen van vroeger.

 

Ik neem jullie graag mee in beeld.

 

  
expositie


Huis van de stad zomer 2019

- - -

Gouda studio’s maart 2018


Hofstedendagen
witte waslijn
26 & 27 mei 2017

 

Het sint Jozef paviljoen. Beter bekend als Het Jozef ziekenhuis. In 1929 werd er gestart met de bouw. Op 14 november 1929 werd het gebouw geopend. Het paviljoen bood onderdak aan weeskinderen en bejaarden. Het was ook geschikt als ziekenhuis.

Het paviljoen heeft tien jaar dienst gedaan als weeshuis. In 1939 werden de activiteiten als weeshuis stopgezet. In 1961 werd een scheiding aangebracht tussen de ziekenhuisactiviteiten en de bejaardenzorg. In 1971 kwam er voor de afdeling bejaardenzorg een nieuwe locatie gereed, die naar de stichter van de congregatie Kleine Zusters van de Heilige Joseph Savelberg werd genoemd. Het ziekenhuis zette zijn activiteiten voort aan de Graaf Florisweg als Sint Jozefziekenhuis.

In 1992 fuseerde het Sint Jozefziekenhuis met het Bleuland ziekenhuis en werd onderdeel van het nieuwe Groene Hart Ziekenhuis.

Vanaf 2014 staat het St Jozef Paviljoen leeg na de verbouwing van het Groene Hart ziekenhuis. April 2018 ze zijn begonnen met de nieuwe toekomst....
(bron wikipedia)

E-mailadres: astrid.eyemind@gmail.com
© Astrid den Haan - eyemindpictures.nl - 2020